Totul despre microciment

Din ce în ce mai utilizat în amenajările interioare și exterioare de la noi, microcimentul este un finisaj de ultimă generație, ce oferă multiple avantaje practice și estetice. Parcurge acest articol și vei afla tot ce te interesează despre microciment – culori, întrebuințări, avantaje.

Hai să-ți facem cunoștință cu microcimentul, un material rezistent la umiditate, revoluționar pentru finisaje interioare și exterioare, fabricat dintr-o combinație de diverse pulberi, precum ciment, agregate, pigmenți și rășini! Având o grosime de aproximativ 3 mm, acesta reprezintă soluția ideală pentru renovările rapide, în cazul cărora timpul limitat nu îți permite să înlături suprafața existentă. Fie că ai în plan un proiect de amenajare/reamenajare interioară, ce vizează pardoselile și pereții sau chiar anumite piese de mobilier, fie că vrei să dai un aspect nou fațadelor, teraselor, scării sau piscinei, microcimentul este alegerea cea mai bună.

Microcimentul – culori disponibile

Despre microciment și culorile în care îl găsești nu putem să vorbim decât la superlativ. Nu-i așa că, atunci când auzi de microciment, te gândești automat doar la nuanțe de gri? Ei bine, trebuie să afli că, dimpotrivă, acesta este disponibil într-o gamă variată de culori și nuanțe (peste 30), cu texturi mate sau lucioase, ceea ce înseamnă că poți alege exact ce îți place sau se potrivește cel mai bine amenajării tale. Cu alte cuvinte, cu ajutorul său, ai posibilitatea să creezi nu doar suprafețe continue, foarte rezistente și ușor de întreținut, ci și decoruri unice, personalizate. Un alt lucru bine de știut este că toate culorile și nuanțele au un aspect natural, așa că, indiferent de opțiune, rezultatul va fi unul plăcut. Despre acest subiect, respectiv microciment – culori și texturi, vom vorbi, cu siguranță, mai pe larg într-un alt articol.

Unde poți aplica microcimentul?

Tot mai mulți arhitecți, designeri și constructori autohtoni preferă să includă microcimentul în proiectele lor, datorită faptului că este extrem de versatil. Mai exact, acesta poate fi aplicat pe orice tip de suprafață rigidă, indiferent că este vorba de pardoseli, pereți, fațade, terase, scări și chiar piese de mobilier. Apoi, aderă eficient pe: beton, gresie, faianță, lemn, parchet, MDF, PVC, LVT etc. În plus, datorită faptului că rezistă foarte bine la traficul intens, este recomandat atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale (restaurante, cafenele, mall-uri, cluburi, PUB-uri).
Uite unde poți aplica cu succes microcimentul, în culorile și texturile preferate:
– în interiorul locuinței: îl poți folosi peste tot, dar în special în baie și bucătărie. În aceste două încăperi mici și predispuse la umezeală, poți utiliza microcimentul la pereți și pardoseală. De asemenea, poți finisa cu microciment obiectele sanitare (de exemplu, cada), scările și ușile interioare, obiectele de mobilier (mese, blaturi de bucătărie, dulapuri etc.).
–  în exteriorul locuinței: fațadele, terasele, piscinele și scările exterioare pot fi și ele îmbrăcate cu microciment, cu mențiunea că lucrările trebuie realizate în zilele cu vreme bună și temperaturi de peste 15 grade Celsius.

Avantajele principale ale microcimentului

– este un material de calitate superioară, cu caracteristici tehnice foarte bune, rezistent la uzură/la trafic intens;
– este foarte versatil, putând fi întrebuințat pe aproape orice tip de suprafață, regulată, neregulată sau organică, la interior sau la exterior;
– indiferent de materialul-suport, rezultatul va fi o suprafață continuă, fără fragmentări, ce va oferi spațiului respectiv un aspect modern, minimalist și totodată elegant;
– are o grosime de doar 3 mm, uscându-se ușor în contact cu alte materiale;
– este 100% impermeabil;
– nu necesită o îngrjire specială, întreținerea realizându-se la fel de simplu ca în cazul altor finisaje clasice;
– este compatibil cu încălzirea în pardoseală;
– poți folosi microcimentul în culorile/nuanțele și texturile preferate, și asta deoarece este disponibil într-o gamă cromatică variată;
– poate fi personalizat cu imprimeuri și modele variate, în funcție de preferințe;
– poate fi utilizat în realizarea designului pentru sigle de firme;
– lucrările de aplicare a microcimentului nu implică deranjul unui șantier clasic. Așadar, scapi de moloz, zgomot, praf și câștigi mai mult timp pentru tine.