Pardoselile si-au depasit de mult timp rolul strict functional, avand si un important rol decorativ. Sa luam exemplul modernelor pardoseli epoxidice decorative, care, prin personalizare, isi pot gasi locul in orice locuinta actuala. 

La fel, pardoselile din poliuretan sau cele din ciment, altadata intalnite exclusiv in halele industriale, au “migrat” catre sectorul rezidential, fiind in prezent optiuni foarte bune de pardoseli decorative pentru cei care vor sa traiasca in spatii unice, in pas cu ultimele tendinte in designul interior.

Daca te atrage ideea de a avea acasa astfel de pardoseli, cu ajutorul carora sa obtii suprafete continue, fara fragmentari, inseamna ca ai ajuns unde trebuie. In acest articol iti punem la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie. Mai exact, afli ce sunt pardoselile decorative, cu ce avantaje vin si ce tipuri exista. Astfel, vei putea sa alegi in cunostinta de cauza varianta care se potriveste cel mai bine cerintelor tale practice si preferintelor tale estetice.

Ce sunt pardoselile decorative?

Pardoselile decorative reprezinta o alternativa moderna la pardoselile clasice, sunt solutii cu ajutorul carora poti implementa concepte dintre cele mai creative, cu rezultate uimitoare. Indiferent ca vorbim despre pardoseli epoxidice, poliuretanice, din minerale naturale sau microciment, acestea se remarca prin aspectul continuu, fara imbinari si rosturi vizibile, prin rezistenta extraordinara la trafic intens, uzura, umiditate, substante chimice si incendiu, prin reducerea zgomotelor de impact si intretinerea usoara. De altfel, datorita proprietatilor si caracteristicilor deosebite pe care le au, sunt recomandate atat in spatiile publice (birouri, magazine, biblioteci, muzee, scoli, clinici medicale, spitale, hoteluri si restaurante, sali de sport, teatre etc.), cat si in cele rezidentiale.

Avantaje pardoseala decorativa

Ai nevoie de mai multe argumente pentru a-ti personaliza locuinta cu o pardoseala decorativa? Atunci parcurge lista de avantaje principale pe care le ofera o astfel de solutie si in mod sigur vei ramane impresionat/a!

  • pardoselile decorative sunt apreciate in primul rand pentru aspectul lor deosebit. Practic, datorita tehnologiilor de ultima generatie din domeniu, pot arata oricum doresti. Pot fi monocolore, dar pot fi si vesel colorate. Pot fi simple, dar si imprimate cu diverse modele, imagini sau mesaje. Sa zicem ca vrei o pardoseala cu totul speciala in living, cu anumite obiecte inserate in ea (scoici, bucati de lemn etc.). Sau poate ca ti-ai propus sa realizezi o acoperire spectaculoasa in camera copilului. Ei bine, o pardoseala din rasina epoxidica, de exemplu, iti permite sa dai frau liber imaginatiei si sa creezi exact efectul dorit. La fel, cu ajutorul microcimentului, un material foarte la moda in momentul actual, poti materializa cele mai originale idei
  • aspectul continuu, fara imbinari si rosturi vizibile, reprezinta un alt mare avantaj pe care-l ofera acest tip de suprafete si care atrage dupa sine un alt atu, respectiv intretinerea mult mai simpla si rapida decat in cazul pardoselilor clasice.
  • rezistenta si durabilitatea sunt, de asemenea, puncte forte ale pardoselilor decorative, asa ca, daca le faci loc in casa ta, te vei bucura de frumusetea lor ani la rand. Apropo de rezistenta, trebuie sa stii ca aceste pardoseli se comporta excelent la trafic intens, umiditate, substante chimice si chiar la incendiu. In plus, absorb zgomotele si reduc impactul obiectelor care cad pe ele.
  • impermeabilitatea – iata o alta calitate extraordinara a acestor pardoseli, datorita careia le poti folosi in orice spatiu predispus la umezeala (baie, bucatarie, camara, piscina etc.).

Tipuri de pardoseli decorative

Ca sa raspundem la obiect, iti spunem ca ai de ales intre urmatoarele tipuri de pardoseli decorative:
Pardoseli epoxidice: sunt printre cele mai utilizate, si pe buna dreptate, caci fac parte din categoria pardoselilor calde, precum parchetul sau dusumeaua, se pot aplica inclusiv peste pardoseli vechi si ofera foarte multe posibilitati de finisare ce permit obtinerea unor suprafete inedite.

Pardoseli poliuretanice: acestea sunt preferate atat pentru aspectul decorativ, cat mai ales pentru siguranta in exploatare, efectul antiderapant fiind asigurat indiferent de textura pentru care optezi (mata, lucioasa sau satinata).

Pardoselile din minerale naturale: se remarca prin frumusetea naturala, eleganta deosebita si senzatia de caldura, pe care le imprima amenajarii in care le integrezi.

Pardoselile din microciment: au o rezistenta inegalabila si sunt 100% impermeabile, ceea ce le face ideale atat pentru spatiile interioare, cat si pentru cele exterioare. In plus, pot fi personalizate dupa bunul plac.

Cat de rezistente sunt pardoselile epoxidice decorative?

Ai luat decizia sa-ti infrumusetezi locuinta cu pardoseli decorative din rasina epoxidica, dar mai ai nevoie de un raspuns la intrebarea: cat de rezistente sunt?
Ei bine, afla ca rasina epoxidica decorativa este un material cu o rezistenta deosebita la trafic intens, umiditate, socuri mecanice, la contactul cu substante chimice sau corozive si chiar la incendiu. Asadar, ai toate motivele sa alegi aceasta solutie decorativa pentru a-ti scoate interiorul din anonimat.