Amenajarea piscinelor utilizând microciment

Îți dorești ca în următorul sezon cald să te relaxezi în propria piscină, realizată din materiale premium, care să îți ofere siguranță, confort și un spațiu igienic? Atunci fă primul pas și află din articolul nostru de ce să alegi microciment amenajare pisicină de la Topcret.

Procesul de construire și amenajare a unei piscine este unul complex, care presupune mai multe etape. Ca atare, înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi exact:

 • locul în care vei amplasa piscina;
 • dimensiunile, forma și capacitatea pe care le va avea piscina ta;
 • ce sistem de filtrare și de tratare a apei vei utiliza;
 • ce material/materiale vei folosi pentru a finisa bazinul, zona din jur, scara și rampele;
 • care sunt accesoriile și decorațiunile cele mai potrivite.

Fiecare etapă este importantă, dar mai ales cea de amenajare, care presupune acoperirea piscinei cu un material sigur, rezistent, impermeabil, igienic, ușor de întreținut și totodată cu un aspect estetic deosebit.

Ei bine, produsul microciment amenajare piscină „bifează” toate cerințele enumerate mai sus și multe, multe altele, reprezentând alegerea ideală atât pentru amenajarea de la zero a piscinei, cât și pentru renovarea sa.

Microciment amenjare piscină – avantaje si proprietăți

Dacă vorbim de microciment amenajare piscină, atunci trebuie să îți spunem în primul rând că este un material nou apărut pe piața construcțiilor din țara noastră și că oferă mult mai multe avantaje decât finisajele clasice.

Uite câteva dintre avantajele care ar trebui să te convingă să-l pui primul pe lista ta de opțiuni:

 • Un microciment amenajare piscină, precum cel de la Topcret, prezintă o rezistență excelentă la umiditate, fiind o soluție recomandată nu numai pentru spațiile interioare predispuse la aburi și umezeală (băi, bucătării, saune, spa-uri), ci și pentru spațiile din exteriorul locuinței (terasele, fațadele, treptele, aleile și piscinele).

Spre deosebire de materialele obișnuite, slabe calitativ, în care apar adesea fisuri și deteriorări, din cauza faptului că sunt doar parțial impermeabile, produsul microciment amenajare piscină este premium, 100% impermeabil, ceea ce înseamnă că piscina ta va fi complet protejată în fața acțiunii apei.

 • Nu putem să vorbim despre microciment amenajare piscină fără să amintim că are și o rezistență sporită la condițiile atmosferice (îngheț, dezgheț sau raze UV), precum și la substanțele chimice folosite pentru igienizarea apei sau a bazinului;
 • Beneficiază de tratament anti-alunecare pentru suprafețe, fiind, deci, potrivit atât pentru finisarea piscinei, cât și a zonelor cu risc de alunecare, așa cum sunt marginile bazinelor de înot, scările, rampele de acces sau carcasele umede;
 • Acest tip de microciment amenajare piscină se întreține ușor, favorizând menținerea unui spațiu igienic;
 • Produsul microciment amenajare piscină de la Topcret este disponibil într-o gamă largă de culori și texturi, așa că ai posibilitatea să creezi o piscină cu un design unic.

Avantajele achiziționării de microciment amenajare piscină sunt, așadar, considerabile, ceea ce face ca achiziția să fie, de fapt, o investiție într-un spațiu care nu va avea nevoie de reparații prea curând și care va avea un aspect cu adevărat deosebit.

Microciment amenjare piscină – mod de aplicare

Pentru a evita ca finisajul să fie aplicat necorespunzător este recomandat să apelezi la o echipă de profesioniști (aplicarea de microciment necesită multă pricepere, experiență și tehnică, iar profesionștii dețin expertiza necesară).

Asta nu înseamnă, însă, că dacă ai achiziționat microciment amenajare piscină nu poți să experimentezi și să încerci să îl aplici și singur. Mai jos îți prezentăm pașii pe care trebuie să îi urmezi:

 • Pregătește suportul

Prima dată trebuie să pregătești suprafața pe care vrei să aplici microcimentul. Dacă nu este netedă sau dacă observi că prezintă imperfecțiuni, acestea trebuie să dispară. Astupă orice fel de fisură, șlefuiește imperfecțiunile și curăță suprafața cu un detergent pentru a te asigura că aderența va fi optimă.

Doar după ce ai făcut toate aceste lucruri poți trece la aplicarea de microciment amenajare piscină de la Topcret.

 • Dozează corect

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac foarte multe persoane în etapa aplicării de microciment amenajare piscină este dozajul.

Pentru a obține un rezultat optim trebuie să respecți dozajul corect, care este precizat, în cele mai multe cazuri, pe ambalaj. Amestecul va fi gata doar atunci când vei obține o pastă lichidă, care nu are așa-numitele cocoloașe.

Îți recomandăm să începi să exersezi cu o cantitate foarte mică de microciment, pentru a te asigura că nu faci nicio greșeală atunci când vei amesteca o cantitate mare.

 • Cum aplici corect primul strat de microciment?

Un microciment amenajare piscină se aplică în două straturi. Primul se aplică cu gletiera sau cu spatula și având grijă să lucrezi cu atenție.

În momentul în care pui microcimentul pe suport, aplicarea trebuie să fie una foarte delicată, prin urmare nu trebuie să încerci să presezi pentru că acest lucru va crea neplăceri de ordin estetic.

De asemenea, e bine să știi că primul strat de microciment amenajare piscină se aplică o singură dată. În general, dacă faci greșeala de a aplica de două ori, latura estetică va avea de suferit.

 • Cum aplici corect al doilea strat de microciment?

După ce primul strat de microciment amenajare piscină se usucă (va trebui să aștepți cel puțin 24 de ore) poți trece la aplicarea ultimului strat.

Al doilea strat îți oferă ocazia să te ocupi în mod special de imperfecțiunile lăsate de aplicarea primului strat. De data aceasta vei folosi gletiera și un burete uscat, care să îți permită să netezești corespunzător suprafața.

După ce obții o suprafață perfect netedă, uniformă, trebuie să lași să se usuce încă 24 de ore.

 • Finisaje

Odată ce ultimul strat de microciment amenajare piscină s-a uscat, poți trece la etapa următoare: finisajele.

Va trebui să aplici în primul rând un material de etanșare, care să permită înlăturarea porozității și, totodată, o întreținere mai ușoară a suprafețelor.

În al doilea rând, va trebui să aplici lac pentru microciment. Acesta va proteja împotriva decolorării și, de asemenea, îi va oferi lucrării un aspect complet.

Reînnoirea lacului se face, de obicei, la 5 ani sau ori de câte ori consideri că este necesară o reîmprospătare.

În concluzie, acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le cunoști despre microciment amenajare piscină. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție!