Microcimentul este din ce în ce mai căutat pe piață din România, atât de proprietarii de case noi, care vor să dea un aspect uniform și contemporan finisajelor din baie și bucătărie, cât și de cei care își renovează locuința și caută soluții pentru a scoate din banal spațiul de locuit.
Microcimentul este un strat continuu de grosime minimă, fabricat din ciment, pigmenți, aditivi și rășini, acest amestec conferindu-i flexibilitate și rezistență. Se pretează atât pentru suprafețele interioare, cât și pentru cele exterioare, dar cel mai mult este folosit acest material de finisaj în cazul băilor și al bucătăriilor.
Finisaje microciment baie
Pentru că se aplică foarte ușor, chiar și deasupra gresiei sau a faianței, microcimentul este unul dintre cele mai populare finisaje pentru amenajarea sau redecorarea băilor. Materialul este rezistent, se instalează ușor și se curată rapid, astfel că se pretează în cazul podelelor, al pereților și chiar pe tavane, oferind numeroase avantaje la un preț competitiv:
- aderența excelență, datorită componenței sale din agregate selectate;
- este un material versatil, care poate avea un aspect mat sau lucios și poate acceptă o multitudine de culori și de efecte;
- despre microciment se mai poate spune că are o textura unică. El se potrivește foarte bine în băi, datorită grosimii reduse, de 2-3 mm, pentru că aceste încăperi sunt de cele mai multe ori de dimensiuni mici și nu au nevoie să fie încărcate și mai mult;
- aspectul uniform este foarte apreciat într-o baie în care se află mai multe obiecte de strictă necesitate. Chiuvetă, toaletă, cadă – toate pot fi acoperite cu microciment, pentru un aspect aerisit și modern;
- rezistență crescută la umiditate îl face de asemenea să fie un material perfect pentru o baie, la un preț avantajos, având în vedere proprietățile sale deosebite;
- nu trebuie uitat nici aspectul atractiv al acestui tip de finisaj din microciment. Se potrivește foarte bine cu marmură, lemnul sau inoxul, astfel că este ideal pentru o baie modernă, cu un aspect inovator.
În ceea ce privește întreținerea microcimentului într-o astfel de încăpere, această se va face doar cu ajutorul unui detergent neutru și al unei carpe. Pentru că nu are rosturi, cum se întâmplă în cazul gresiei sau faianței, se curată ușor și rapid, fără efort și fără să implice costuri mari.
Finisaje microciment bucătărie
Având în vedere că într-o bucătărie se petrece, de obicei, mai mult timp decât în restul casei, acesta fiind locul de întâlnire pentru toți ai casei dimineață, la micul dejun și cafea sau seară, la prepararea cinei, acest spațiu trebuie amenajat astfel încât să fie și util, dar și plăcut. Microcimentul este unul dintre acele finisaje ideale într-un astfel de spațiu, datorită avantajelor sale majore: se curată ușor, este antiaderent și are un aspect interesant.
Se poate aplică microciment pe orice suprafață din bucătărie, fără să fie nevoie de îndepărtarea plăcilor vechi de faianță sau gresie, în cazul unei renovări. În scurt timp, se va obține un aspect fără fragmentări, materialul fiind și foarte rezistent.
După cum se știe, într-o bucătărie, murdăria se acumulează foarte repede, având în vedere că aici se prepară diverse feluri de mâncare. Dacă un blat a fost îmbrăcat în microciment, acesta se curată fără efort, uneori fiind nevoie doar de o cârpă îmbibată în apă.
În concluzie, microcimentul reprezintă o alternativă ideală de finisaj pentru baie și bucătărie, datorită proprietăților sale și al aspectului modern.
Comenteaza