Istoria microcimentului
Oamenii de știință britanici au creat un amestec de ciment cu cauciuc. S-a dovedit că produsul prezenta proprietăți anticorozive ridicate. Datorită proprietăților sale adezive ridicate, britanicii au folosit și acest produs în industria construcțiilor navale pentru acoperirea unor parti de otel pentru a crește protecția împotriva coroziunii.
Materiale compozite și beton polymeric
După cel de-al Doilea Război Mondial, tehnologia polimerică a fost puternic dezvoltată în SUA, Canada și Japonia. Pe lângă polimerii naturali (cum ar fi, de exemplu, cauciucurile), au fost testați intens polimeri sintetici (lichid, pulbere sau fibră). Scopul principal al utilizării diverselor compozite pentru amestecuri de beton a fost crearea de produse care ar putea avea proprietăți mecanice și de rezistență mai bune. Folosind combinația potrivită de ingrediente, s-a reușit crearea de noi produse care să aibă caracteristici și proprietăți care depasesc proprietațile componentelor introduse in mix.
Rezultatul multor ani de muncă și teste este o gamă largă de produse, cum ar fi:
repararea și completarea fisurilor din beton;
produse pentru repararea suprafețelor pentru beton;
amestecuri pentru betoane (aerare, plastifiere, accelerare și retardare etc.)
fibroblocuri, fibroconcrete
materiale decorative pentru pardoseli – microciment.
Bai cu microciment
Microciment – rezistență mare într-un strat foarte subțire
Microcimentul este în mare parte, un produs constituit din mai multe componente. După amestecarea acestora, obțineți materialul cu care puteți acoperi diverse suprafete, oferindu-le un caracter estetic industrial de neegalat. După lipire, materialul posedă proprietăți de rezistență mare la abraziune și etanșeitate.
Tehnologia microciment își găsește aplicarea în principal în birouri și saloane, precum și în bucătării și băi. Datorită rezistenței sale la apă, poate fi utilizat pentru acoperirea dușurilor și a incintelor băilor.
Microciment, microtop, beton cerat, béton ciré.
Materiale decorative pentru pardoseli polimerice cu o grosime de aproximativ 3 mm, se găsesc sub multe denumiri. Cea mai populară la ora actuală este denumirea de microciment. În Spania și Italia se folosește același nume – microcemento.
Cu toate acestea, aceste produse pot fi găsite și sub denumirea de Beton cerat (franceză: béton ciré), Microtopping (termen folosit mai ales în denumirea engleză și italiană), Microcrete sau Microbeton sau Mikrozement sau Betonoptik (în Germania).
Comenteaza