Orice proces de renovare este unul de durată și destul de complex, mai ales dacă se dorește înlocuirea finisajelor utilizate anterior cu unele noi. Când vine vorba despre baie, aceasta este cu atât mai minuțios de planificat, deoarece materialele alese trebuie să fie ușor de curățat și întreținut, precum și foarte rezistente la umiditate, mai ales că în baie igiena trebuie să fie exemplară. Din fericire, tehnologia actuală permite utilizarea unor materiale revoluționare în baie, care pot înlocui cu succes chiar și faianța și care transformă procesul complex de amenajare a băii într-unul rapid și fără bătăi de cap.
Dacă în trecut majoritatea oamenilor optau pentru gresie și faianță în baie, tehnicile de fabricare și aplicare a altor tipuri de finisaje au avansat, în prezent fiind posibilă inclusiv aplicarea de lambriuri, special concepute pentru această încăpere. Totuși, cea mai nouă, modernă și eficientă soluție pentru amenajarea băii și înlocuirea faianței este finisajul realizat din microciment.
Microciment pentru renovări rapide
Uneori, oamenii simt nevoia de a schimba ceva în casă, moment în care decid că este nevoie de o renovare. Indiferent că aleg să renoveze întreagă locuința sau optează pentru renovarea unei singure zone, atunci când ajung la capitolul baie, aceștia realizează că își doresc un spațiu cu totul nou.
Cu toate că faianța poate fi găsită într-o foarte mare varietate de modele, culori și dimensiuni, există și alte soluții alternative pentru a decora pereții din baie. În acest sens, alegerea de microciment baie reprezintă o soluție foarte eficientă și rezistentă, mai ales că materialul nu prezintă rosturi, care sunt greu de curățat. În plus, gama de culori pentru microciment este extrem de variată, ceea ce înseamnă că materialul poate fi integrat în orice tip de amenajare a băii.
Unele dintre avantajele oferite de această soluție modernă de renovare a băii sunt versatilitatea microcimentului și timpul scurt necesar pentru o renovare completă. Pentru a aplica microciment nu este nevoie să fie scoase celelalte tipuri de finisaje, cum sunt gresia și faianța, deoarece materialul fi aplicat peste orice tip de suprafață, atât în plan orizontal, cât și în plan vertical. Acest lucru este posibil deoarece microcimentul este realizat din diverse pulberi – ciment, agregate, coloranți, rășine – care permit aplicarea materialului într-un strat subțire, dar care este totodată aderent, rezistent și durabil.
Se poate aplica microciment și direct pe placă sau sapă cu ușurință și destul de rapid, însă în acest caz este nevoie de o tehnică specială. De aceea, celor care doresc să își amenajeze baia cu acest material li se recomandă că pentru montajul straturilor de microciment să apeleze la personal calificat și cu experiență.
Microcimentul este durabil
În general, microcimentul se aplică în două straturi, peste care este necesară aplicarea unei substanțe speciale, care are rolul de a etanșa straturile de microciment și de a înlătura porozitatea acestuia. În acest fel, microcimentul devine mai ușor de curățat. De asemenea, se poate aplică și un strat de lac, lucios sau mat, în funcție de preferințele fiecărei persoane în privința finisajului. Toate aceste etape au rolul de a oferi o durabilitate cât mai mare suprafețelor pe care a fost aplicat microcimentul. Tehnologia de obținere a microcimentului este foarte importantă pentru o rezistență cât mai îndelungată, motiv pentru care se recomandă alegerea unui material calitativ, care provine de la producători cu un bun renume.
Avantajele oferite de microciment sunt foarte numeroase, de la faptul că se aplică în strat continuu, astfel încât nu există rosturi, la rezistență ridicată la umiditate pe care o are, ceea ce îl recomandă pentru amenajarea din baie. Însă, poate cele mai importante avantaje sunt durabilitatea, rezistență la uzură și întreținerea ușoară. Toate acestea fac din microciment materialul ideal pentru renovări sau amenajări, care poate înlocui cu succes faianța din baie.
Comenteaza