Designerii specializați în amenajări de interior sau exterior aleg tot mai des să utilizeze microciment în proiectele pe care le au. Popularitatea acestui material se datorează numeroaselor calități pe care le are, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic.
Dacă vrei să urmezi exemplul specialiștilor și să amenajezi un spațiu interior sau exterior utilizând microciment, îți venim în ajutor cu informații importante legate de acest material versatil. Pentru început, este necesar să te familiarizezi cu tipurile de microciment și particularitățile acestora. Din rândurile următoare vei afla prin ce se deosebesc microcimentul fin și rustic, care sunt modalitățile de aplicare și unde se recomandă folosirea acestora, în interior sau în exterior.
Microciment fin
Microcimentul fin poate fi utilizat atât în interior, cât și în interior, cu condiția să fie un produs rezistent. Granulația acestui tip de microciment este una fină, însă acest lucru nu înseamnă ca materialul nu are caracteristici tehnice de excepție, care îi oferă rezistență la uzură și trafic. Microcimentul fin are un aspect continuu fără cusur. La aplicare, se pune accent pe obținerea unei suprafețe cu aspect cât mai lustruit.
Dacă dorești să optezi pentru un astfel de material pentru proiectul tău, îți recomandăm să alegi Microcimentul Original. În afara caracteristicilor menționate anterior, acest tip de microciment oferă și alte avantaje, precum impermeabilitatea, aderența la orice tip de suprafață și disponibilitatea într-o gamă variată de culori, de la cele inspirate de natură, până la cele vibrante și luminoase sau culori cu pilitură metalică.
Microcimentul fin este perfect pentru podelele din living, PERETE, SCARI sau pentru aplicare pe suprafața obiectelor de mobilier.
Microciment rustic
Finisajul texturat este principalul aspect care diferențiază microcimentul rustic de celelalte tipuri. Acest material poate fi utilizat în interior sau exterior, fiind excelent pentru amenajările care se pliază pe acest stil. Aspectul suprafețelor acoperite cu microciment rustic va fi unul mai puțin lustruit, mai ales în comparație cu microcimentul fin. Granulația diferită față de toate celelalte tipuri de microciment oferă garanția unor culori mai omogene în cazul microcimentului rustic.
Dacă ești în căutarea unui tip de microciment care te va ajuta să obții un aspect rustic, natural, atunci aceasta este alegerea pe care trebuie să o faci. O terasă acoperită cu microcimentul rustic va arăta spectaculos și va rezista condițiilor la care este supusă. Concret, microcimentul pentru exterior rezistă la ciclul îngheț-dezgheț, acțiunea razelor UV, precipitații abundente sau trafic intens.
În interior, poți utiliza microcimentul rustic cabina de duș sau pentru a realiza un duș tip walk in. Finisajul său texturat îi oferă proprietăți antialunecare, astfel că vei putea folosi dușul în siguranță. Microcimentul rustic poate fi utilizat în orice tip de amenajare (pe pardoseală, pe perete sau pe scări) în care se dorește obținerea unui aspect cât mai apropiat de cel al materialelor naturale, neșlefuite.
Este de ajuns să alegi microcimentul în funcție de granulația pe care o are? Răspunsul depinde de proiectul pe care îl ai. Trebuie să știi că poți alege microcimentul și în funcție de culori și de calitatea pe care o are materialul. O paletă variată de culori îți va permite să dai frâu liber creativității și să obții o amenajare exact cum îți dorești, fără compromisuri. Cât despre calitatea microcimentului, aceasta este dată de procesul de obținere a materialului și de ingredientele din componența sa. De exemplu, Topcret, microcimentul de la SP House World, este rezultatul a peste 20 de ani de cercetări ample, care are la bază o formulă de top, din care fac parte ciment, rășini poliuretanice și diverse agregate. Paleta de culori variată a microcimentului Topcret este obținută prin adăugarea unor pigmenți minerali rezistenți, care păstrează aspectul plăcut al suprafețelor un timp îndelungat.
Te gândești la un proiect de amenajare cu microciment? Noi îți putem fi alături pe parcursul tuturor etapelor, încă din faza de alegere a materialului pentru interior sau exterior. Microcimentul de la SP House World este unul dintre cele mai bune de pe piața de profil, un produs mineral multicomponent creat de Topcret – lider în această industrie. În ceea ce privește modalitatea de aplicare, indiferent de tipul de microciment ales, fin sau rustic, este vorba despre o rețetă specială, care se aplică manual în 7-10 straturi. În afara produselor pe care ți le punem la dispoziție, te putem ajuta și cu procesul de aplicare, de care se vor ocupa montatorii noștri specializați.
Comenteaza