Pereții interiori și exteriori sunt elementele cele mai vizibile ale unei case și, prin urmare, trebuie să arate mereu ireproșabil.

Cu un microciment pereți marca Topcret, disponibil în culori și texturi variate, aceste suprafețe vor fi super-rezistente și vor avea o frumusețe aparte, de care te vei bucura ani la rând.

Datorită caracteristicilor sale unice, acest finisaj de ultimă generație este din ce în ce mai apreciat și pe piața construcțiilor de la noi. Un microciment pereți poate fi aplicat pe orice suprafață, fie ea orizontală sau verticală, interioară sau exterioară, cu linii regulate sau organice, iar avantajele nu se opresc aici.

Este un material uimitor, cu o grosime de aproximativ 3 mm, pe care îl poți utiliza cu cea mai mare încredere atât la acoperirea pereților din interiorul căminului tău, cât și la finisarea fațadelor.

Indiferent că este vorba despre o amenajare de la zero sau despre o renovare, cu ajutorul unui microciment pereți de calitate vei adăuga acestor suprafețe verticale un plus de funcționalitate, rezistență și farmec.

Microciment pereți interiori

Un produs precum microciment pereți poate fi folosit cu succes în orice spațiu al locuinței, dar mai ales în baie și bucătărie.

Aceste două încăperi au, de obicei, dimensiuni mai reduse decât celelalte interioare și sunt mai tot timpul predispuse la umiditate și uzură, așa că microcimentul reprezintă, în cazul lor, soluția cea mai bună.

Finisajul are o aderență extraordinară pe orice material (plăci ceramice, beton, ipsos, lemn, metal etc.), ceea ce înseamnă că poate îmbrăca perfect pereții din baie și bucătărie, din podea până în tavan.

Rezultatul va fi unul uimitor: suprafețe verticale continue, fără îmbinări, care măresc vizual spațiul, 100% impermeabile și durabile.

Încă ceva: nu putem vorbi despre microciment pereți fără să amintim și faptul că este disponibil într-o gamă foarte variată de culori și texturi. Cu alte cuvinte, ai posibilitatea să creezi exact atmosfera pe care o dorești: modernă, minimalistă, elegantă, rustică sau romantică.

Decizia îți aparține. Indiferent de opțiune, însă, un lucru este cert: microcimentul va conferi pereților un plus de farmec și personalitate.

Microciment pereți exteriori

Și atunci când vine vorba de pereții exteriori, îți recomandăm să mizezi tot pe microciment.

Produsul este perfect compatibil și cu utilizarea exterioară, făcând față cu brio la toate condițiile meteorologice: soare puternic, ploaie, vânt, zăpadă, îngheț.

Dacă din întâmplare te-ai hotărât ca în următoarele luni să amenajezi/renovezi fațadele, noi te sfătuim să reprogramezi lucrarea pentru la anul, și asta pentru că produsul microciment pereți trebuie aplicat la exterior doar atunci când este vreme bună (după ce a fost montat, finisajul are nevoie de 72 de ore pentru a se usca).

Cel mai bine ar fi să-i chemi pe specialiștii în microciment pereți în următorul sezon cald, când probabilitatea de a ploua va fi mică, iar valorile termice vor depăși 15 grade Celsius.

Cum aplici corect microciment pereți?

Pentru a obține un finisaj perfect este recomandat să apelezi la profesioniști, care dețin experiența, priceperea și tehnica necesare aplicării corecte a acestui produs.

Cu toate acestea, dacă îți dorești să experimentezi, poți încerca să aplici microciment pereți și singur, urmând pașii de mai jos:

  • Pregătirea suportului

Înainte să treci la aplicarea propriu-zisă de microciment pereți trebuie să te asiguri că pereții nu prezintă fisuri sau alte imperfecțiuni.

Suprafața trebuie să fie netedă, așa că dacă ai constatat că există anumite imperfecțiuni, primul pas este să le astupi sau să le șlefuiești, după caz.

De asemenea, trebuie să ștergi bine praful și să cureți orice urmă de murdărie.

  • Dozajul microcimentului

Un dozaj corect asigură obținerea rezultatului dorit, așa că trebuie să acorzi atenția cuvenită și acestui aspect.

Respectă dozajul indicat pe ambalaj și ține cont că amestecul este gata doar atunci când obții o pastă lichidă și fără clasicele cocoloașe.

Unele tipuri de microciment pereți au nevoie nu doar de un dozaj specific, ci și de condiții speciale, pe care e bine să le cunoști înainte de folosire. Pentru a te asigura că nu greșești dozajul, poți să ceri și sfatul producătorului.

  • Primul strat

Dacă pereții sunt curați și netezi, iar amestecul a fost corect preparat, atunci a venit vremea să aplici microcimentul. Produsul microciment pereți se aplică în două straturi, iar pentru primul strat vei folosi gletiera sau spatula.

Ai grijă să aplici produsul cu blândețe, fără să încerci să îl presezi. De asemenea, evită să aplici de două ori pentru că retușurile vor fi destul de vizibile, iar acest lucru va crea un aspect inestetic.

  • Al doilea strat

După ce primul strat s-a uscat (în general trebuie să treacă cel puțin 24 de ore) poți trece la aplicarea celui de-al doilea strat de microciment pereți.

De data aceasta te vei ocupa în mod special de corectarea eventualelor imperfecțiuni lăsate în urmă de aplicarea primului strat, iar în această etapă vei folosi o gletieră și un burete uscat (care are rolul de a te ajuta să netezești suprafața).

Nu folosi niciodată un burete umed, pentru că suprafața va avea de suferit.

  • Finisajele

Prima etapă e reprezentată de aplicarea unui material de etanșare, care asigură menținerea pigmenților, înlătură porozitatea și, de asemenea, ușuează mult procesul de întreținere.

A doua etapă este cea în care vei aplica lac pentru microciment, care protejează împotriva petelor și împiedică procesul de decolorare. Pentru încăperi în care avem umiditate există lacuri speciale, așa că e bine să te informezi temeinic și să alegi cel mai potrivit produs.

În general, lacul trebuie reînnoit la fiecare 5 ani sau mai des, în funcție de nevoile pereților.

În concluzie, un microciment pereți de calitate și ales corect este produsul ideal pentru cei care își doresc o locuință trainică și frumoasă. Dacă ai nevoie de sfaturi și recomandări suplimentare, nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție!